POTREBNI SASTOJCI:
- 1,5 litara mlijeka
- 4 zelatine
- 300 grama secera
- 1 litar slatkog vrhnja
- 200 grama cokoladnih napolitanki
- 2-3 reda cokolade za kuhanje
- 300 grama petit keksa
- 100 grama cokoladnih mrvica
NACIN PRIPREME:
Od 1,5 litara mlijeka odvojite 300 mililitara i u to potopite zelatin,a onda ostatak mlijeka prokuvajte sa secerom.
U vruce umijesajte zelatinus a mlijekom i dobro izmijesajte zatim ostavite da se ohladi a potom napravite slatko vrhnje i dodajte u mlijeko sa zelatinom.
Smjesu podijelite na tri dijela i prvi dio ostavite bijel.
Drugi dio dodajte zdrobljene napolitanke i 2-3 reda topljene cokolade.
Treci dio dodajte zdrobljeni petit keks.
Tepsiju prekrijte folijom i pospite po njoj cokoladne mrvice onda izlite bijeli fil i malo stavite u frizider da se stisne.
A umedjuvremenu napravite drugi fil sa napolitankama i cokoladom.
Fil sa napolitankama stavite na bijeli fil i opet malo vratite u frizider da se stisne a za to vrijeme napravite fil sa petit keksom.
Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom. Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne. Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača. Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.
Nema komentara:
Objavi komentar